650 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
MiaMano

Bizi takip edin:

Süryani Nazar Boncuğunun Anlamı

22-05-2023 16:33

Süryani Nazar Boncuğunun Anlamı


 İran firuze taşından yapılır ve takanı nazardan koruduğuna inanılır. Süryani  ustalar tarafından yapılan bu boncuk, kolye, bileklik, broş, küpe,halhal şeklinde tasarlanabilir.

Turkuaz mavi taşın üzerinde iki delik bulunur ve gözü temsil eder. Dokuz, yedi ve iki delik bulunan Süryani boncukları da vardır. Mardin’de üretilen Süryani nazar boncuğu, nazardan korunmak isteyenler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Mardin’de bütün gümüş mağazalarında yer alan Süryani nazar boncuklu takılar vatandaşların ilgisini çekiyor Görünür bir yere takıldığında nazardan ve kötü enerjiden koruyacağına inanılır. Yöresel tasarımlardan da en çok tercih edilenlerden biridir.

 

Dokuz Göz Süryani Boncuk

Kötü enerjinin uzaklaştırılmasını ve kişinin daha dingin hissetmesini sağlayan dokuz göz Süryani nazar boncuğu, pek çok takı&aksesuar modelinde tercih edilmektedir. Korumasına ve iyi enerjiler yaydığına inanılan Süryani nazar boncukları en çok tercih edilen nazarlık türlerinden biridir.

 

Yedi Göz Süryani Boncuk

Her biri insan yaşamında yer alması gereken, dengede ve iyi olmayı sağlayan parametrelerdir. 7 gözlü Süryani nazar boncuğunun başka bir anlamı da cennetin 7 kapısını simgelemesidir. İnanışa göre her bir göz cennetin bir kapısını temsil eder. Tamamen el emeği olan bu nazarlıklarla kem gözlere karşı kendinizi koruyabilirsiniz… Ayrıca süryani kolyelerde de en çok tercih edilen modellerden biridir.

 
İki Göz Süryani Boncuk

Klasik model çift delikli Süryani boncuğunun her bir deliği ise bir gözü temsil eder. Gözü andıran ve yan yana bulunan bu iki çukurun, nazara karşı koruduğu rivayet edilir. Bu durum kem gözlerle başa çıkmak olarak özetlenebilir. Süryani bilekliklerin en çok tercih edilen modeli olan iki göz Süryani boncuk  zarif ve şık görüntüsüyle en çok tercih edilenlerden.

 

Neden Süryani Nazar Boncuğu Takmalıyız ?

Süryani nazar boncuğundaki gözlere aynı zamanda boncuk da denmekteymiş. Göz insanın dünyaya açılan penceresi olup, her türlü iyi ve kötü düşüncelerin ilk çıkış noktası olarak kabul edildiği için, karşı taraftaki negatif enerjiyi de yok etmek amacıyla takılırmış. Etrafımızdaki kötü enerjiyi def etmek ya da karşımızdaki kişinin kötü enerjisinden arınmak için Süryani nazar boncuğunu takmalıyız. 

Yorum Ekle

Yorumları yayınlamadan önce onaylıyoruz.

*
*