650 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
MiaMano

Bizi takip edin:

🤸🏻‍♀️ Evimiz Yeni Spor Salonumuz🧘‍♀️

05-01-2022 08:24

🤸🏻‍♀️ Evimiz Yeni Spor Salonumuz🧘‍♀️

Koronavirüsten korunmak için evlere kapandık ve hepimiz içimizdeki gurme şefi keşfettik. Ama bu günler geçecek ve dikkat etmezsek karantina günlerinin gurme şefleri, yaz sezonunun istenmeyen ama bir türlü de gitmek bilmeyen misafirlerine dönebilir.

Evde kalıyor olmamız, hareket etmeyeceğimiz ve egzersiz yapmayacağımız anlamına gelmiyor. Salonda , halının üzerinde  hatta kanepede otururken küçük egzersizlerle spor yaparak zihnimizi ve bedenimizi bu zorlu süreçte dinç tutabiliriz.

Her gün istediğiniz bir köşede, mekik çekebilir, squad yapabilir, şınav çekebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken bu egzersizleri her gün aynı saatte yapmak ve vücudunuza bir anda yüklenmemek. Yavaş yavaş başlamanız, ve tekrar setlerinizi gün aşırı yada kendinizi hazır hissettiğinizde arttırmanız yeterli olacaktır. 3 yada 5 gibi düşük tekrarlarla başlayıp kendinizi hazır hissettiğinizde birer birer arttırabilirsiniz. Her seferinde dinlenerek üçer set yapmanız daha da iyi olacaktır...

                 

Koltuklarımızdan rahatça yayılıp Netflix izlemenin dışında da faydalanabiliriz.  Nasıl mı? Çok basit. Yere oturun, sırtınızı koltuğa yaslayın, bacaklarınızın uzatıp topuklarınızı flex pozisyonuna alın, ellerinizle koltuğa koyun, ve dirseklerinizi açıp kapayarak kalçanızı havaya kaldırıp indirin.  Evet koltukta barfiks çekiyorsunuz, hem sağlıklı hem de inanılmaz havalı değil mi? 

             

Egzersiz yaparken en dikkat edilmesi gereken nokta doğru nefes almaktır. Hepimiz nefes alıyoruz ama ne kadar doğru o tartışılabilir. Sırt üstü halıya uzanın, ellerinizi karnınıza koyun nefes aldığınızda karınınız şişmeli, verdiğinizde ise inmeli.  Bu pozisyonda 10 kez nefes alıp verin. Doğru nefes almak içinde bulunduğunuz endişe ve kaygılı ruh haline de çok iyi gelecek unutmayın.

             

Bunların hiçbiri size göre değilse, o zaman Youtube'da ki pek çok evde yürüyüş programından size en uygun olanını seçebilir ve evde günde 6000 adım atabilirsiniz.

Önemli olan evde hareketsiz kalmayın, egzersiz yapın, hareket edin, sağlıkla kalın. Eninde sonunda sokağa çıkacağız ve bahar dalları altında yürüyebileceğiz. 

https://miamano.com/collections/yoga-pilates-giyim-ve-aksesuarlari

 

Yorum Ekle

Yorumları yayınlamadan önce onaylıyoruz.

*
*