650 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
MiaMano

Bizi takip edin:

Davet Sofrası Nasıl Hazırlanır?

26-01-2023 14:22

Davet Sofrası Nasıl Hazırlanır?

Davet Sofrası Nasıl Hazırlanır?

Bir kral sofrası ile davet sofrası arasındaki fark, kullanılan malzemelerin lükslüğüdür. Kurallar ise aynıdır. İşte bu nedenle davet sofrası nasıl hazırlanır, nelere dikkat edilmeli, neler kullanılmalı ve neler bu sofrada yer almamalı gibi soruların yanıtları oldukça mühim. Bu soruların yanıtlarını ve çok daha fazlasını içeriğimizde bulacaksınız. Böylece şık ve estetik bir davet sofrası hazırlamak sizin için çocuk oyuncağı olacak.

Özel Günler ve Kutlamalar İçin Davet Sofrasında Neler Olmalı?

Doğum günü, sevgililer günü ya da yılbaşı sofrası gibi özel günler için bir davet sofrası hazırlamanız gerekiyorsa öncelikle bir tema belirlemelisiniz. Tüm seçimlerinizi hatta menüyü bile bu tema doğrultusunda yapmalısınız. Özel gün ve kutlamalar için hazırlayacağınız davet sofrasında bu malzemeler olmalı



    Her davet masasında bu malzemeler eksiksiz bir şekilde bulunmalıdır. Ancak menüye göre hazırlık yapmanız gerektiğini unutmayın. Örneğin menüde salata bulunmuyorsa davet masasına salata kasesi koymamalısınız.

    Davet Masanıza En Güzel Dokunuş: Şık Aksesuarlar

    Yemek sırasında kullanılacak olan malzemeleri hazırladıktan sonra davet sofrası şık görünsün diye aksesuarlar da kullanmalısınız. En çok tercih edilen aksesuarlar ise çiçek ve şamdan oluyor. Bu ürünler misafirlerin birbirini görmesini engelleyecek kadar yüksek olmamalıdır. Kumaş peçeteler de aksesuarlar arasında yer alıyor ve davet sofralarında kullanılan masa örtüsü ile uyumlu olması gerekiyor. Olabildiğince takım halinde hazırlanmış olan masa örtüsü ve peçete çeşitlerine yönelmenizde fayda var. Kutlama söz konusu ise led ışık şeritleri de aksesuar olarak kullanılabilir. Tüm bu şık aksesuar modellerini online sipariş sitemizde bulabileceğinizi hatırlatalım.

    Kahvaltı Sofrası

    Öncelikle kahvaltı sofrası da bir davet sofrası olarak düşünülmelidir diyelim ve şıklığı elden bırakmamanız için sizi uyaralım. Fakat söz konusu kahvaltı olduğunda işin rengi değişiyor. Masaya hazırladığınız kahvaltılık çeşitlerini dizmeli ve tek bir servis tabağı ile servisleri hazırlamalısınız. Kahvaltılıkların alınması için servis kaşıkları gibi malzemeleri de her bir kahvaltılığın yanına koymanız gerekiyor. Su ve çay bardağı kullanılıyor olsa da kahvaltıda meyve suyu ya da kahve ikramınız olacaksa bunlar için de fincan ve bardak takımlarını masaya koymalısınız. Ancak şamdan yerine çiçek tercih etmeniz, sabah saatleri için daha uygun olacaktır.

    Çay Sofrası

    Eğer çay sofrası hazırlayacaksanız atıştırmalıkların küçük boyutlarda olmasına ve hatta tek lokmalık olmasına dikkat etmelisiniz. Çay sofralarında pasta servisi ya da kısır, patates salatası gibi salata çeşitleri de bulunuyor. Bu nedenle servis tabağının yanına pasta tabağı da koymanız, çatal, bıçakları da menüye göre hazırlamanız gerekir. Kahvaltı masasından farklı olarak çay sofrasında servis ev sahibi tarafından yapılır. Bu nedenle masaya çay menüsü için hazırladığınız tüm yiyecekleri koymanız gerekmez. Çay sofrası da davet sofrası gibi düşünülmeli ve şık, iştah açan, temiz bir görünüm sunmalıdır.

    Balık ve İçki Sofrası

    Davetiniz balık sofrası olacaksa çok daha dikkatli bir hazırlık yapmalısınız. Aynı zamanda içki sofrası da olacağından servis edilecek içkiye uygun bardaklar kullanmanız gerekir. Rakı, şarap, şampanya ya da bira gibi içkilerin bardakları farklıdır. Masada mutlaka su bardağı da bulundurmalısınız. Balık çatalı tabağın solunda, balık bıçağı ise tabağın sağında olmalıdır. Ayrıca içki bardağı, su bardağının sağında olmalıdır. Salata tabağını servis tabağının sol ilerisine yerleştirmeye dikkat edin.

    Davet sofrası hazırlığı yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç husus daha var. İşte olması ya da olmaması gerekenler:

    ·       Ketçap, mayonez, hardal gibi malzemeler davet masasına konmaz.

    ·       İçinde kemik ya da kılçık olan yemekler servis edilecekse, bunları koymak için küçük bir tabak da servise dahil edilmelidir.

    ·       Kirli tabaklar sağdan alınmalı ve temiz tabaklar da yine misafirin sağından konulmalıdır.

    ·       İçki sofralarında önce yemek değil içki servisi yapılır. Ancak yemeğe çorba ile başlanacaksa işçi servisi çorba sonrasına bırakılmalıdır.

    ·       Davet sofralarında elle yenen yemekler servis edilmemelidir.

    ·       Menüye eklenecek yemeklerin tamamının hazmı kolay olmalı ve aşırı baharat, aşırı sarımsak içermemelidir.

    ·       Rahat yemek yenmesi için her davetli için masada 60 cm yer ayrılmalıdır.

     

     

     

    Yorum Ekle

    Yorumları yayınlamadan önce onaylıyoruz.

    *
    *